Avocado & Erwten Spread

Erwten Spread

In Nederland eten we veel te weinig peulvruchten en daar wil ik wat aan doen. Daarom deel ik vandaag het recept voor een super gezonde smeersel: Avocado & Erwten Spread!

Wist je dat we in Nederland gemiddeld maar 1 gram peulvruchten per dag eten? Dat is dus 365 gram per jaar! Belachelijk he? Terwijl peulvruchten bij The Weekly Essentials horen, ze zijn namelijk super gezond en daarbij ook nog eens een uitstekende vleesvervanger.

Deze heerlijke spread van tuinerwten, avocado, munt en feta is gemakkelijk te maken en heb je zo op tafel. Je kunt het smeren op je brood, cracker of rijstwafel!

Ingrediënten Avocado & Erwten Spread (1 bakje)

  • 50 gr feta kaas
  • 1 avocado
  • 150 gr tuinerwten (bevroren)
  • sap van 1/2 limoen
  • handvol verse muntblaadjes
  • versgemalen peper & zout

Erwten Spread

Bereiding Avocado & Erwten Spread

Ontdooi de erwten door ze te overgieten met kokend water in een pannetje. Je hoeft ze maar even (ongeveer 1 minuut) in het kokende water te houden. Laat ze vervolgens goed uitlekken.

Meng de erwten met alle andere ingrediënten in de blender of keukenmachine (of prak deze met een vork) en mix tot een grof smeersel.

Proef nu vooral! Wellicht wil je er wat meer munt, citroen, zout of peper bij. Deze spread is overigens een paar dagen goed in de koelkast. Enjoy!

Vond je dit recept nou lekker? Dan vind je het volgende vast ook heerlijk:

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat, Twitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (0)

Leave a Comment