Geef jouw oude hardloopschoenen een tweede leven – Shoe2care

shoe2care

Lieve Nike Free 3.0, jullie waren mijn aller aller aller eerste hardloopschoenen. Op jullie heb ik mijn eerste kilometers gemaakt, mijn eerste wedstrijden mee gelopen en jullie hebben mij door mijn eerste halve marathon gesleept! Helaas zijn jullie al heel oud. Weggooien kan ik je niet. No way! Ik wil je een tweede leven geven en daarom ga ik met jullie naar Run2Day!

shoe2care

Wat houdt Shoe2care in?

Het is weer april en dat betekend dat Run2Day weer hun jaarlijkse Shoe2Care actie heeft. Wat houdt dit in? Jij levert je oude hardloopschoenen in, krijgt 20 tot 60 euro korting op een nieuw paar. Maar dat is niet alles. Met deze actie steun je namelijk Run4Schools, een organisatie die scholen financiert in townships in Zuid-Afrika.

De nog bruikbare oude schoenen worden verdeeld onder de mensen in Zuid-Afrika die zich geen schoenen kunnen veroorloven. De onbruikbare schoenen worden gedemonteerd; de verschillende materialen worden gescheiden en zoveel mogelijk gerecycled. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan Run4Schools, partner van Run2Day. Awesome right?! De actie loopt van 14 april tot 1 mei!

Oude schoenen zijn dus geld waard. Geef ze een tweede leven & laat kinderen spelen. Meer over de actie kun je ook hier lezen! Ik vind het echt een geweldig project en draag graag mijn steentje bij. Doe jij mee?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (8)

 • Reply

  Wat een geweldig initiatief!

  • Vind ik nou ook!

 • Reply

  Hele toffe actie! Leuk dat jij mee doet!

  • Yesss 🙂

 • Reply

  Wat een goede actie! Top om op die manier toch mensen te kunnen helpen en bovendien enorm duurzaam om de materialen te recyclen.

  • Precies! Een hele goede actie.

 • Reply

  Leuke actie! Welke schoenen vallen onder hardloopschoenen? Ik heb oude Nike lunarswifts, tellen deze ook? Kan namelijk nergens de actievoorwaarden vinden.

  XX

 • Reply

  Wat een super leuke actie, leuk dat je dit doet!

Leave a Comment