Recept hemelse kwarkbollen met krenten

Kwarkbollen

Deze hemelse kwarkbollen zijn een heel fijn, lekker en verantwoord tussendoortje. Echt een top recept!

Mijn lieve collega Rosa maakte deze kwarkbollen en deelde ze uit op kantoor. Het recept moest ik daarom ook hebben en met jou delen. Het recept is overigens onwijs populair geworden! Rosa en ik hebben ze al duizenden keren voorbij zien komen. Super leuk om te zien dat ze zo goed in de smaak vallen.

Het recept voor 12 kwarkbollen

 • 150 gram krenten
 • 250 gram vruchtenkwark
 • 250 gram bloem
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel olie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout

Hoe maak je de kwarkbollen?

Warm de oven voor op 180 graden. Wel de krenten 15 minuten in warm water. Meng de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar en voeg daarna de bloem en de krenten toe.

Goed roeren en verdeel het deeg nu met 2 lepels in 12 bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze voor 20 minuten in de oven en haal ze uit de oven. Laat ze even afkoelen en klaar. Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (61)

 • Reply

  […] de bereiding van deze goed vullende kwarkbollen kan je hier terecht. Je kunt natuurlijk ook altijd een andere smaak van de Optimel kwark kiezen ter […]

  • Hoe kun je deze kwarkbollen het beste bewaren? Of zijn ze voor instant nuttigen? 🙂

  • Je kunt ze het beste in een afgesloten zak of bak bewaren. Dan moeten ze wel een aantal dagen goed blijven maar natuurlijk zijn ze wel het lekkerst als je ze gelijk op eet;)

 • Reply

  […] Zo ook kwarkbollen. Het oorspronkelijke recept voor de Hemelse Kwarkbollen met Krenten komt van Healthyfans van Jenny die het samen maakte met haar collega Rosa. En toen kwam Naomi mede-pbp-er met het […]

 • Reply

  Ik heb ze gemaakt met helft havermout meel en helft speltmeel. Maar die op de foto zien er veel lekkerder uit. Misschien omdat je gewone bloem hebt gebruikt maar ze zijn ook niet bruin geworden van de oven. Zijn ze op 180 graden gebakken? Ze lijken ook nog lekker zacht. De mijne waren wat krokant. Smaak was wel goed.

  • Hi Mandy, ik denk dat dat dan inderdaad ligt aan dat je havermoutmeel hebt gebruikt! Gelukkig is de smaak wel goed:)

 • Reply

  Ik heb i.p.v. bloem, spelt bloem gebruikt, olie is een eetlepel kokosolie geworden, de optimel kwark is yoghurt gemixt met aardbeitjes geworden en ik heb i.p.v. krenten, rozijnen erin gedaan. Ze staan nu in de oven. We zijn benieuwd!

 • Reply

  […] kwarkbollen van Rosa en Jenny van Personal Body Plan stonden al een hele tijd op mijn lijstje om te maken. Gezonde lichte broodjes die perfect zijn als […]

 • Reply

  […] quark breads by Rosa and Jenny from Personal Body Plan have been on my ‘to make’ list for quite a while. Healthy light breads that are perfect […]

 • Reply

  Ik heb ipv 250 gram bloem 125 gram havermoutmeel gebruikt en 125 gram spelt meel. Deze. Dingen. Zijn. Geweldig.

 • Reply

  Heej heej, ik heb havermout gebruikt in plaats van bloem 🙂 ook erg lekker.

 • Reply

  Ik ga vrijdag een poging doen om ze te maken, ze zien er namelijk heel smakelijk uit..!!

 • Reply

  […] voorbijkomen, vandaag ga ik weer eens voor muffins! Het originele recept vond ik bij Jenny van  Healthyfans, die kwarkbolletjes met krenten maakte. Ik houd niet van krenten, dus ik besloot er m’n eigen […]

 • Reply

  Whoeee wat een lekkere kwarkbolletjes! Ik heb het recept ietsiepietsie aangepast en de kwarkbolletjes ook gemaakt! Lekkerrrr! https://boterkaaseieren.wordpress.com/2015/06/23/kwarkbollen/

 • Reply

  Kan je bakpoeder ook weglaten?! Ik kon het niet vinden in de supermarkt! En is boekweit meel beter dan bloem!!??

 • Reply

  […] hemelse kwarkbollen van Rosa waren een hit! Francien & ik zijn weer samen de keuken ingedoken om een andere variant te […]

 • Reply

  […] tussen de recepten van Healthyfans en dan kom je dit heerlijke recept tegen! Healthyfans maakte de variant met krenten. Ik probeerde het met gedroogde granberry's en verse aardbeien. Het resultaat mag er zijn, super […]

 • Reply

  Ze zijn echt heerlijk! Heb de krenten vervangen door rozijnen en dadels. Echt een top recept!

 • Reply

  […] voor kwarkbolletjes zag ik laatst voorbij komen bij een foodblogger die ik trouw volg, namelijk healthyfans. Ik heb mijn eigen draai gegeven aan haar recept door geen kwark te gebruiken met een smaakje. Deze […]

 • Reply

  […] ieder twee kwarkbolletjes, en wat zaten we erna vol. Dit recept is gebaseerd op een ander recept (hier); ik heb het maar een klein beetje anders gedaan. Toch wilde ik het recept op mijn blog ook nog […]

 • Reply

  Ik heb het net met rijstmeel gemaakt en zijn onwijs droog. Geen goed idee maar met jam wel super lekker!

 • Reply

  Heerlijk! Heb ze gemaakt met gewone kwark en dadels. Nog lekkerder als je er dan pindakaas opsmeert 😉 Thanks voor het recept!

  • Oeh dat klinkt heel erg goed!

 • Reply

  Ola, heerlijk recept! Ik heb de ingrediënten in mfp ingevoerd, maar bij mij komt er 145 kcal uit per bol… Met dezelfde ingrediënten als het recept?!

  • Hi Elle – dat klopt. Er is iets mis gegaan! Helaas geen 100 cal per bol iets meer. Rosa had een foutje gemaakt en ik heb ze gemaakt zonder te tracken! Het is goed dat je het zegt want ik zie dat ik nog steeds het verkeerde aantal heb staan. Gelijk weggehaald!

 • Reply

  Hoe lang blijven ze lekker?

  • Geen idee, bij mij waren ze binnen 24 uur op 😉

 • Reply

  Hoeveel kcal zitten er ongeveer in 1 kwarkbolletje?

  • (Als je ze met speltmeel maakt)

  • Geen idee met smeltbloem maar reken op ongeveer 130 – 150

 • Reply

  Wat voor olie moet je hiervoor gebruiken?

  • Maakt niet uit!

 • Reply

  Heel lekker! Vind ze naar Sultana koekjes smaken

 • Reply

  […] Except for the sugars from the raisins and dried cranberries. The recipe belongs to 24kitchen but Healthyfans gave them a little twist and left out the sugar. I only tasted the healthyfans version but trust […]

 • Reply

  hoe kun je de kwarkbollen het beste bewaren?

  • In een luchtdichte zak!

 • Reply

  Oeeeeehhhhh jammie, kan ik ze ook zonder krenten maken? Ben daar niet zo gek op…. 🙂

  • Yeah dat kan zeker maar dan zou ik ze wel vervangen door bijvoorbeeld cranberries!

 • Reply

  Ik heb er een cake van gemaakt en cmmmmm heerlijk!!!

  • Oeh echt? Wat leuk! Heb je een foto toevallig? 😀

 • Reply

  Ik heb ze gemaakt, maar ze smaken heel droog. Ik heb ze precies volgens dit recept gemaakt alleen dat Topvit aardbeienkwark. Was dat bij jullie ook? Het lijkt net alsof ik een meelbol eet, terwijl ik echt goed gemengd heb..

  • Hmmm dat hoort inderdaad niet, wat gek.. Misschien wat meer kwark de volgende keer?

 • Reply

  wat voor soort olie gebruik je? Ik wil het zondag gaan maken, lijkt me erg lekker!

  • Maakt niet uit, zonnebloem/kokos of olijfolie!

 • Reply

  Heerlijk, heb ze net gemaakt. Had niet helemaal precies deze ingrediënten in huis dus heb Optimel griekse yoghurt kers gebruikt en cranberries. Daarnaast nog vanille eiwit poeder toegevoegd en ze zijn goed gelukt, heerlijk!!! 🙂

 • Reply

  Heb het recept iets aangepast (220 gr speltbloem, 138gr krenten, 1 v/d 2 eieren maar een klein beetje eigeel van gebruikt, kleine eetlepel olie).. Maar ze zijn nog steeds super gelukt! Ik kwam alleen niet helemaal uit met de kcal.. als ik dat van jullie invoer in myfitnesspal kom ik op meer dan 100 kcal als ik het totaal door 12 deel! Waar kan dit aan liggen?

  • Het andere ei wel in zijn geheel trouwens!

  • Oh en voor de kwark heb ik de magere aardbeienkwark met yoghurt gebruikt 🙂

 • Reply

  Dit is nou zo’n recept wat ik echt diréct moet maken! Ik heb speltmeel gebruikt en omdat ik liever geen zoetstoffen wil eten heb ik een combinatie magere kwark en Optimel Puur gebruikt: ze zijn héérlijk!

 • Reply

  Looking good!

 • Reply

  Omdat ik niet zeker weet of ik het kan vraag ik het toch maar, zou dit ook met yoghurt kunnen? Ik eet namelijk lactosevrij dus dan kan ik sojayoghurt oid gebruiken. Alvast bedankt voor je reactie!

  • Ik zou dit ook graag willen weten maar ik ga het denk ik gewoon proberen. Mss valt het sneller uit elkaar maar dan iets meer meel erbij..

  • Ik heb magere kwark met yoghurt gebruikt, lukte prima!

 • Reply

  Ziet er heerlijk uit ! Kun je dit ook maken met (veel)minder koolhydraten?

  • Dat denk ik niet maar je kan natuurlijk zelf gaan experimenteren in de keuken!

 • Reply

  Dit recept ziet er heerlijk uit!! Staat op mijn to-do list voor het weekend 🙂
  Kan je de bloem ook vervangen voor speltmeel?

  Liefs

  • Was ook mijn idee idd om bloem te vervangen door speltmeel… 😀 Ga het dus maar gewoon proberen…

  • Yes, ik heb speltBLOEM gebruikt en dat ging perfect.

 • Reply

  Ziet er heerlijk uit! Zou je ze ook in kunnen vriezen?

  • Ja dat vraag ik mij ook af!

  • Dit kan zeker maar of ze daarna nog even lekker zijn – dat weet ik niet!

Leave a Comment