Mango Zalm Salade

Mango Zalm Salade

Deze mango zalm salade is een van mijn favoriete salades! Beloof je me dat je hem gauw probeert? Hij is echt onwijs lekker!

Het zou kunnen dat je dit receptje al kent. Hij heeft namelijk al eens eerder op mijn website gestaan (twee jaar geleden). Ik plaats hem nu nogmaals omdat het echt mijn favoriet is. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Laat je het weten als je hem hebt gemaakt?

Wat heb je nodig voor 1 mango zalm salade?

 • 1 zalmfilet
 • een halve avocado
 • Rucola (zoveel je wilt!)
 • een halve mango
 • 50 gram geitenkaas
 • 2 a 3 medjoul dadels
 • peper&zout
 • Olijfolie
 • balsamico azijn (optioneel)

Zalm Salade

Bereiding Mango Zalm Salade

De rucola verspreid je over je bord. Snijd de avocado in reepjes, de dadels in kleine stukjes en de mango en geitenkaas in blokjes. Dit verdeel je over de rucola. Dep nu de zalmfilet  met wat keukenpapier droog. Smeer de huid van de zalm in met een beetje olijfolie en bestrooi de zalm met zout en peper. Gril de zalmfilet aan beide kanten een paar minuten.

Ook de gegrilde zalmfilet snijdt je in stukken en voeg je toe aan de salade. Bestrooi de salade met peper&zout en voilà; een heerlijke mango-zalm salade. Ik vind hem zo al heerlijk, maar mocht je willen kun je er ook nog balsamico over gieten. Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (15)

 • Reply

  Super lekker!!

 • Reply

  Dit ziet er echt ongelooflijk goed uit!! Ga ik snel proberen in een vegetarische variant 🙂

 • Reply

  Voor hoeveel personen Is dit recept?

  • Voor 1 persoon!

 • Reply

  Die salade heb ik gemist. Het ziet er zo smakelijk uit. Ik doe er wel de balsamico azijn bij, heerlijk.

 • Reply

  Ken hem van twee jaar geleden idd. Had het recept iets aan gepast door geitenkaas te vervangen door Apetina Garlic en de dadels liet ik weg. Echt smullen. Binnenkort maar weer eens maken! ?

 • Reply

  […] Juist! Mijn mango-zalm salade! […]

 • Reply

  […] de metro en daar gebruikt ze natuurlijk haar netwerk voor om deze twee pagina’s op te vullen! Dit receptje stond er in, mijn favoriete salade! Ik kan je alvast verklappen dat dit niet eenmalig […]

 • Reply

  […] je mijn mango zalm salade nog? De combinatie van de gegrilde zalm, de mango en de geitenkaas is echt hemels. You have to try […]

 • Reply

  Lekker, snel ook maken 🙂 Thanks!

 • Reply

  Ziet er lekker uit, ga ik proberen! http://deberbs.wordpress.com/

 • Reply

  Ziet er heel lekker uit, mango is sowieso altijd super!

 • Reply

  Hmm lekker! ik zag deze ook ooit eens op je instagram staan met gegrilde kip! Die maak ik sindsdien heel erg vaak zo lekker! Deze met zalm ga ik ook een keertje proberen, thanks voor het idee, je blijft me maar inspireren!

  • Ja klopt! Die is ook lekker maar vind deze persoonlijk lekkerder! Snel proberen hihi

 • Reply

  Leuk idee! Ga ‘m vanavond maken denk ik, had nog geen inspiratie maar nu wel 🙂 Thanks!

Leave a Comment