Philly Cheese Steak met Truffel

Philly Cheese Steak met Truffel

Het lekkerste wat ik heb gegeten in New York? De Philly Cheese Steak met truffel. Ik vind dit zo ongelofelijk lekker dat ik het in 1 week wel drie keer heb gegeten. Natuurlijk moest en zou ik hem thuis namaken!

Philly Cheese Steaks vinden hun oorsprong in Philadelphia en het is eigenlijk niets meer dan dungesneden reepjes steak en gesmolten kaas op een broodje. YUM! Daar nog truffel bij en ik ben in de 7e hemel. Helemaal healthy is dit natuurlijk niet, het bevat bijvoorbeeld veel vet, máár wel eiwitrijk en gewoon veel te lekker. Maak dit alsjeblieft!

Wat heb je nodig voor 2 broodjes Philly Cheese Steak met Truffel?

 • 2 pistoletjes
 • 2 biefstukjes
 • Provolone kaas of plakjes cheddar kaas (ik ging voor het eerste).
 • 1 klein uitje
 • peper en zout
 • olie
 • truffelolie

Bereiding Philly Cheese Steak

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het uitje in halve ringen snijd de biefstuk in dunne reepjes.

Bak de biefstuk reepjes kort (2 minuten hooguit) in een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout. Bak vervolgens in dezelfde olie de uitjes. Laat om en om goed bruin bakken. Meng de biefstukreepjes met de uienringen en voer hier een eetlepel truffelolie aan toe.

Snijd de pistoletjes open en verdeel de biefstuk reepjes & ui eroverheen. Top af met geraspte Provolone of Cheddar kaas. Schuif de broodjes nu in het midden van de oven en laat zo’n 4 a 5 minuten bakken tot de kaas lekker goed gesmolten is. Mmmm.. ENJOY!

Laat je weten wat je ervan vindt? Ik ben heel benieuwd!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

 

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (2)

 • Reply

  […] Cheese steak Er werd een Philly Cheese steak (AANRADER) naar Jenny’s recept voor bereid en ik kreeg Ben & Jerry’s toe. Ik at voorzichtig […]

 • Reply

  hmmmm wat ziet dat er lekker uit zeg!

Leave a Comment