Recept poke toast

poke toast

Twee van de populairste gerechten van het moment in één! Een mix van een avocado toast en een poke bowl: the poke toast. Heel lekker én zo gemaakt. Het water loopt me weer in de mond!

Een jaar geleden had ik al voorspeld dat de poke bowl ook in Nederland onwijs hip zou worden. Er was toen der tijd nog geen poke tent in Nederland en nu barst het van de poke tentjes!

Ben je nog niet bekend met een poke bowl? Ik kan het me haast niet voorstellen maar een poke (spreek uit als poh-keh) bowl is een typisch Hawaiiaans gerecht met gemarineerde en in kleine blokjes gesneden rauwe vis (meestal tonijn of zalm) met groenten bovenop een portie (sushi)rijst. De poke kan op smaak worden gebracht met sesamolie en sojasaus en wordt standaard bestrooid met wat sesamzaadjes. Ik deel hier mijn recept voor een hele lekkere poke bowl!

Goed, dit recept is dus een mix van een overheerlijke avo toast én een goddelijke poke bowl. Wil je proberen, trust me. Hier komt ie:

Wat heb je nodig voor één poke toast?

 • 1 el soyasaus
 • 1/2 el sesamolie
 • 1/2 eetlepels rijstazijn
 • 1 tl sesamzaadjes
 • 75 gram (Yellowfin) tonijn of zalm
 • 1/2 avocado
 • 5 dunne plakjes komkommer
 • Klein handje rucola
 • 1 sneetje brood

poke toast

Hoe maak je het?

 1. Rooster het brood in je oven, pan of broodrooster.
 2. Prak ondertussen de avocado.
 3. Snijd de zalm of tonijn in kleine blokjes.
 4. Pak een schaaltje en mix hier de sesamolie, sojasaus, rijstazijn en 1 theelepel sesamzaadjes in.
 5. Voeg de zalm/tonijn en komkommer toe en roer dit voorzichtig door. Dit is je poke.
 6. Besmeer de toast met de avocado en leg er de rucola op.
 7. Verdeel nu de poke over je avocado toast.
 8. Maak af met eventueel nog meer sesamzaadjes en geniet!

poke toast

Laat je weten wat je van de poke toast vindt? Ik ben heel benieuwd!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (0)

Leave a Comment