Speltpasta met avocado, spinazie en basilicum saus

Speltpasta met avocado

Hou je van avocado, spaghetti en spinazie? Probeer deze hulk pasta dan eens!

Ik at deze groene spaghetti laatst bij een vriendin die vegetarisch is en ik moest het recept hebben. Lekker veel groen bij de pasta! Het recept heb ik gekregen en nu wil ik hem met jou delen!

Wat heb je nodig voor 2 borden Speltpasta met avocado?

 • 150 gram speltpasta
 • 300 gram verse spinazie
 • 1 avocado
 • 75 gram crème fraîche light
 • 2 kleine handjes basilicum
 • parmezaanse kaas
 • 1 of 2 teentjes knoflook (ik gebruikte er 2)
 • peper en zout
 • Optioneel: kipfilet blokjes

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en laat dit goed uitlekken. In de tussentijd gaan we de pastasaus maken. Voeg het vruchtvlees van de avocado, samen met de spinazie, in een keukenmachine en mix dit glad. Voeg nu de crème fraîche, basilicum en de teentjes knoflook erbij. Maak het af met (flink) wat peper en zout en voilà; je pasta saus is klaar!

Speltpasta met avocado

Mocht je voor de niet vega variant willen gaan, dan kan je nu aan de slag met het bakken van de kip. Voeg de kip en de saus bij de spaghetti en warm het nog even op. I know; het ziet er echt heel groen uit maar het is echt heel lekker! Verdeel de pasta over 2 borden en maak het af met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Jenny

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (19)

 • Reply

  Super lekker deze pasta! Dit ga ik zeker nog een keer maken!
  Ik heb alleen magere kwark gebruikt in plaats van crème fraïche en heb er nog zongedroogde tomaatjes doorheen gedaan! Leuke naam ook: ‘Hulk spaghetti’ 🙂

 • Reply

  Ik heb die pasta nu al zoooo vaak gemaakt! Zelf voeg ik er nog vega spekjes (speckjes volgens de verpakking) aan toe, vervang ik de creme fraiche door kwark en top ik af met gorgonzola of feta. Echt super lekker 🙂 !

  • Dat ga ik ook eens proberen! Ben benieuwd!

 • Reply

  Net gemaakt voor mijn nachtdienst, ik heb nog extra kipfilet, paprika en ui toegevoegd! Kan bijna niet wachten!

  • Oehhh.. klinkt goed! Laat je weten hoe die was?

  • Smaakte heerlijk! Moet wel zeggen dat ik het met kip net iets lekkerder vind 🙂

 • Reply

  Wauw wat een lekker recept! Volgende keer (morgen!!) voeg ik nog wat geroosterde paprika toe en gerookte zalm. Thanks Jenny!

 • Reply

  Oeeeh heel lekker was dit! Heb de creme fraiche vervangen voor ricotta, was het ook erg lekker mee.

  • Oeh dat is ook een heel goed idee zeg!

 • Reply

  Heb je per se een keukenmachine nodig voor de saus?

  • Je zou het ook kunnen proberen in een blender!

 • Reply

  DAT WAS LEKKERRRRRRR 😀

 • Reply

  Ziet er lekker uit! Ik ga van het weekend een poging doen. Ben benieuwd 🙂

 • Reply

  Spinazie gaat er rauw in? Anders dan laat ik zo wel weten hoe dat smaakt hahs

  • Yes, gaat er rauw in! Ben benieuwd wat je er van vind!

 • Reply

  Wordt het geheel niet koud omdat de saus niet warm is? (Crème fraiche bewaar je koud in de koelkast, zo ook m’n avocado…)

  Kan je de saus opwarmen of doe je het koud door de warme pasta?

  • Hi Marnick! De saus kan je opwarmen maar ik heb in het recept gezet dat je het ook in het geheel nog even kan opwarmen als je hem warm wilt eten. Kan beide!

 • Reply

  Klinkt heerlijk! Toegevoegd aan mijn receptencollectie! 🙂

  • Nice! Laat je weten wat je er van vind als het zo ver is?

Leave a Comment